Ook de wereld van artsen en specialisten gaat zwaar veranderen.

9 oktober 2015 - San Francisco, California, Verenigde Staten

Grand Rounds

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Grand Rounds. Nooit van gehoord, zul je zeggen. En dat klopt want ze bestaan pas kort.
Toch hebben ze net 40 miljoen dollar opgehaald om hun bedrijf groot te maken.

Wat doen ze? Ze helpen je om de beste dokter te vinden.

Ze beloven iedere patient in de USA drie dingen:
1.  Je kunt bij GR een second opinion klrijgen, als je je eigen dokter niet vertrouwt.
2.  Ze bemiddelen je naar een hele goede dokter toe
3.  Ze coachen je tijdens je weg door de zorgwereld.

En hoe doen ze dat? Ze bouwen per ziekte een netwerk op van hoogwaardige specialisten. Vaak zijn dat artsen of specialisten die ook onderzoek doen. Ze selecteren daarbij heel scherp (tenminste dat beloven ze).

Uit hun trackrecord blijkt dat in 60% van de gevallen de diagnose afwijkt van de diagnose van de 1e dokter. Verder lossen ze gevallen op, waarbij er tot nu toe nooit een goede diagnose gesteld is.

Amazing !!! Stel je eens voor wat dit gaat betekenen als dit wereldwijd verspreid wordt. Dan ontstaat er concurrentie tussen artsen. De goede artsen komen bovendrijven.

Misschien is dit het goede moment om Watson even te introduceren. Watson is de opvolger van Big Blue. Big Blue is die hele grote computer van IBM die beter kan schaken dan de wereldkampioen. Watson nu, is een computer die volgestopt is met medische informatie. Studies, cases, kennis van ziekten etc. Watson helpt bij het stellen van diagnoses. Sterker nog, Watson kan het zelf.

Stel je nu even voor wat er gaat gebeuren als Watson en Grand Rounds gaan samenwerken. En dat gaat mogelijk gebeuren hoorden we vanochtend.

Dus ook dat deel van de zorgwereld gaat sterk veranderen. Uit onderzoek blijkt dat nu al 75% van de patienten bij een huisarts binnen komt met een zelfdiagnose op basis van internet en social media.

Dit gaat dus in de ziekenhuis wereld ook gebeuren !!!

Voor meer informatie. Kijk maar eens op https://www.grandrounds.com/