Ans I was so much older then. I'm so much younger now.

23 april 2015 - Nadi, Fiji

donderdag 23 april.

Tja als je bespiegelingen gaat houden over je leeftijd, krijg je de songteksten onmiddellijk aangedragen. Natuurlijk wel van lotgenoten. Vrienden die zelf ook de zestig al ruim gepasseerd zijn. En die het roerend met mij eens zijn, dat leeftijd er dus niet toe doet ...

Ik kon kiezen tussen "When I get older, loosing my hair, many years from now" van The Beatles of " And I was so much older then, I'm so much younger now". 
Ik heb gekozen voor de tweede song van The Birds. Wie kent ze nog ...., maar de songtekst is eigenlijk van Bob Dylan. Even op YouTube zoeken en er gaat (in ieder geval voor de ouderen onder ons) een wereld open.

Jullie begrijpen dat deze tekst er over gaat, dat je zelfs jonger kunt worden op een zekere leeftijd. Dit begint te lijken op een voedende crème voor dames op een zeker leeftijd. Maar goed het zou toch zo maar eens kunnen !!! De kans is groter met een leuk en vol leven, dan met een voedende crème, tenslotte. 

Op mijn verjaardag heb ik een tocht gemaakt op een schoener (zie de plaatjes) naar een echt bounty eiland (Tivua). Ik had me voorgenomen eens flink te gaan snorkelen. Dat heb ik in de ochtend ook gedaan, maar daarna kwam de lunch.En de bar was open !!!

En wat doe je dan als jarige job, dan ga je eens even flink aan de witte wijn. Heerlijk hoor, maar daarna hoefde ik niet meer zo nodig te snorkelen. Daarna was het tijd om te mijmeren. Heerlijk hoor, met een uitzicht op een strak blauwe hemel en wat andere eilandjes in de verte.

Tivula Island   Tall ship Ra Mrama   Muziek onderweg   

koraal  koraal en vissen  paarse zeester in het water

Daarna met de bus terug naar mijn resort. Even opfrissen en daarna eten in een van de restaurants. Ik had het al verwacht, maar inderdaad, het voltallige personeel kwam voor mij zingen. Niet zo maar even "happy birthday", maar ook het verzoek aan god voor een lang leven voor Marcus.  Kijk, " baat het niet, dan schaadt het niet ". Alle kleine beetjes helpen.
En daarna kwam het hele restaurant nog even langs om me te feliciteren. Alsof ze me allemaal al jaren kenden.

mijmeren op een ligstoel      Hiep hiep hoera

Ik voelde me helemaal jarig. Leuk toch!


 

 

 

Foto’s

1 Reactie

 1. Sylvia:
  23 april 2015
  toch een fijne verjaardag gehad,zo te zien.....
  en nog wel voor je gezongen...zo zie je maar////
  fijne avond nog.........oei de tijd???hahahaha...
  groetjessssss